16 Temmuz 2011

Yıkılan moda kuralları


Bu şununla giyilmez, o renk onunla gitmez...Sayamayacağım kadar çok fazla moda kuralı var eminim. Bunlara uymaya çalışırken kimi zaman insan tarzını belirleyemiyor ya da tarzının dışında giyinmek zorunda kalıyordu. Ancak hızla değişen moda trendleri moda kurallarını yıkarken adeta modanın kitabını baştan yazıyor. Şimdi aklıma gelen ve yıkılmış bazı moda kurallarını inceleyelim:

Kural: Siyah ve Kahverengi birlikte giyilmez!

Bunu kim çıkarmışsa gerçekten halt etmiş. Bir kere siyah diğer tüm renklerle uyum içinde olan bir renktir. Özellikle boho kahvesinin siyahla uyumunu çok seviyor ve severek giyiyorum. Sizin hala kafanızda bu iki renkle ilgili bir çekimserlik varsa önce aksesuarlarla deneyin derim. Örneğin hem kahve hem de siyah renkleri içeren bir eşarp kullanın. Ya da siyah eteğinizi kahve rengi kemerle giyin.
Ayrıca buna da bakın.

Foto: Asos.com

Kural: Birden fazla deseni birlikte kullanmayın!

Eğilimler artık o yönde değil. Özellikle puanlı desenlerin diğer desenlerle uyumu gözden kaçmıyor. Enine çizgiler, çiçekli desenler birlikte kullanılabiliyor ve göze hoş geliyor. Ayrıca bknz

Rachel Bilson


Kural: Takılar üst üste takılmaz

Bu da çok gereksiz. Kişinin tarzı ve zevkine bağlı bir durum. Neyse ki üst üste takı takmak trend oldu da bu kural da yıkıldı. Ayrıca bknz.


Kural: Altınla gümüş birlikte kullanılmaz

Gümüşün rengi aslında altının rengini kırmaya yardımcı oluyor. Her iki metali de içeren takılar kullanım açısından da rahatlık sağlıyor. Yine de çekiniyorsanız altın rengi küpelerinizle gümüş renkli yüzüğünü kullanabilirsiniz.


Kural: Burnu açık ayakkabılar kış sezonunda giyilmez.

Tabi ki çıplak ayağa bacağa giyemezsiniz. Ama bilimum kalınlıkta opak çoraplar sağ olsun. Üşümeden rahatlıkla giyilebilir bir durum sağlıyorlar.



Kural: Yazın deri giyilmez

Deri trendi sayesinde artık yaz mevsiminde de deri giyiliyor. Özellikle deri elbise ve şortlar yazın çok fazla tercih edilmekte.


 Rosie Huntington-Whiteley

Kural: Çanta ve ayakkabı aynı renkte ya da tonlarda olmalı

Bu kural yıkılalı çok oluyor. Sakın böyle bir sıkıntıya düşmeyin. Aslında ayakkabı ve çantanın aynı renk olması bana sıkıcı ve sıradan geliyor.

Heidi Klum

Kural: Kışın beyaz giyilmez!

Sanırım bu en bilinen ve yaygın olan moda kuralı. Niye giyilmesin. "Beyaz giyme toz olur" durumunu anlıyorum ama bu giyilmemesi için bir sebep değil. Bakın Viktorya'ya . Aralık ayının ortasında çekmiş beyazları, umurunda mı moda kuralları.

Victoria Beckham

Benim aklıma gelenler bunlar. Sizinde aklınıza gelen ve "yıkılsın olmasın öyle kural" dediğiniz durumlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

2 yorum:

  1. Çok güzel bir post,uzun zaman olmuş ama bugün bile birçok yönüyle güncelliğini korumuş bence, takipteyim beklerim :)

    ladylunabeauty.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gardrop Kedisi, ben de naçizane fikirlerimi söylemek istiyorum.1)Siyahla kahverengi bir arada gayet de güzel duruyor.Fakat araya altın sarısı veya taba rengi katmak kombine canlılık verecektir.2)iki farklı desen birarada gerçekten karmaşık duruyor.60'lı yllarda pötikare döpyes içine puantiyeli buluzlar giyiliyordu.Desenler çok dikkatli seçilirse karmaşık durmayabilir.3)Üst üste takı takmak 70'lerde trend olmuştu.Çok fazla olmamak şartı ile ben de takmıştım.Kolye,yüzük ve bileziklere uygulanıyordu.4)Altınla gümüşü her zaman yanyana takmışımdır. Gayet de güzel duruyordu.5)Ayaklar üşümüyorsa burnu açık ayakkabı kışın da giyilir.6)Deri daha çok sonbahara yakışsa da yazın da giyilebilir.7)Eskiden çanta ve ayakkabı aynı renk hatta yanı ton olurdu. Şimdi çanta, kıyafetin bir aksesuarıyla, ayakkabı kıyafetin rengi ile uyumlu olmak şartı ile gayet de güzel duruyor. Fakat benim gözüm alışmamış ya kendimde illaki aynı renk olmasını tercih ediyorum.8)Eğer küçük bir şehir veya kasabada oturuyorsanız kışın ortsında bile beyaz kıyafeti tercih edebilirsiniz. Fakat İstanbul gibi bir metropolde yaşayan bırakın kışı yazın bile beyaz giyemez. İki saat içinde kolağızları, cep kenarları simsiyah olur. Sevgilerimle

    YanıtlaSil