5 Şubat 2012

2012 İlkbahar-Yaz Ayakkabı Trendleri

2012 İlkbahar-Yaz'ının renk trendlerinden ve genel eğilimlerinden daha önce söz etmiştim. Bugün ise yeni sezonun ayakkabı trendlerine değinmek istiyorum. Bazılarımız için kıyafetlerden de önemli olan ayakkabılar için yeni sezonda ne gibi modeller ve renkler trend olacak sıralayalım:


Sivri Burunlu ayakkabılar
Sivri burun ayakkabıları geçtiğimiz sonbahardan beri giyiyoruz. Bahar-Yaz sezonunda pastel tonlarda ve özellikle cap-toe şeklinde sivri burunlar tercih edilecek.


Cap-toe ayakkabılar
Cap-toe yani burun kısmında farklı renk olan ayakkabılar yeni sezonun en gözde modellerinden olacak. Özellikle metalik tonların kullanılacağı ayakkabılarda color-block trendinin etkileri de devam edecek.


Örgü ayakkabılar
Özellikle sandaletlerde örgülü, delikli modellere çok fazla rastlayacağız. Bu modelleri uzun zamandır görmüyordum ama bu sezon yükselişinin çok fazla olacağını düşünüyorum. Yaz için hep şık hem havadar! (:


Mega Platformlar
Platform ayakkabılar da yükselişini sürdüren modellerden. Ancak bu sezon daha da abartılı bir biçimde kalın platformlarla karşılaşacağız. Çift platform topuklular da çok revaçta olacak.


Çiçek desenli ayakkabılar
Çiçek desenleri yeni sezonun en önemli trendlerinden... Ayakkabılar da bu durumdan nasibini alacak ve çiçek desenlerini her tür modelde göreceğiz. Sadece desen olarak değil, çiçekli aksesuarları olan ayakkabılarda trend olacak.


Bağcıklı ayakkabılar
Korse etkisi yazlık ayakkabıları etkilemeye devam edecek. Bağcıklar özellikle sandaletlerde öne çıkan bir detay olacak.


Canlı renkler
Gözalıcı renkler ayakkabıları da şenlendirecek. Özellikle topuğu farklı renkte ayakkabılar çok sık giyilecek. Colorblock trendi ayakkabılarda tüm hızıyla devam ediyor.


Pastel tonlar
Pastel tonlar kıyafetlerde olduğu gibi ayakkabılarda da kullanılacak. Nude tonlar yine yükselişini sürdürecek.


Tokalı ayakkabılar
Özellikle bantlı modellerde tokalar en önemli detaylardan olacak. Sandaletlerde ne kadar fazla toka o kadar iyi (: Bilekten tokayla bağlanan ayakkabılar çok trend olacak.


Dolgu topuklar
Dolgu topuklar bu sezon da hiçbir yere gitmiyor. Ancak platformların daha da kalınlaşmasıyla birlikte dolgu topuklar da daha abartılı ve yüksek olacak.


Zımbalı ve boncuklu
Ayakkabılar bu sene oldukça süslü. Bu süslerden dikkati çeken en önemli detaylar ise zımba ve boncuklar...


Şeffaf ayakkabılar
Transparan trendinin ayakkabılardaki yansıması şeffaf ayakkabılar... Babetten sandalete hatta stiletto'lara kadar bir çok modelde şeffaflık çok revaçta olacak.


Kalın topuklar
Platformlar da olduğu gibi topuklar da kalınlaşıyor. Uzun ya da kısa olması fark etmez, her boyda kalın topuklar göreceğiz.


Bohem sandaletler
Parmakarası düz sandaletler de çok fazla kullanılacak ama özellikle işlemeli, boncuklu yani bohem tarzında olanları çok fazla rağbet görecek. Metalik ve canlı renklerde düz sandaletler de giyeceğiz.

3 yorum:

  1. Celine'nin bilekten koca tokayla bağlanan ayakkabısını çok beğeniyorum ama giyer miyim bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. @berrilla ben de hastasıyım ama giyme mevzusunda senin gibi bilemiyorum ben de (:

    @the cook department değil mi, hepsi güzel (:

    YanıtlaSil