17 Ocak 2022

2022 Yılının En Mühim Moda Trendleri


2022, bizim için artık yeni umutların ve yeni moda trendlerinin senesi... Bu yazıda 2022 yılı moda trendlerine genel bir bakış atacağım lakin bunu yaparken trendlerin en göze çarpan ve tüm sene boyunca bizlere eşlik edecek olanlarından dem vuracağım! Hazırsanız işte karşınızda 2022 bahar, yaz ve kış sezonlarında en çok göreceğimiz ve giyeceğimiz moda trendleri...


Y2K modası

2021 yılının sokak modasını bu akım ele geçirmişti desem yanlış olmaz. O kadar seviliyor ki 2022 modasına da sirayet ediyor. Son yıllarda minimalizmin övüldüğü moda akımlarına adeta nanik yapan, 90'ların sonu/2000'lerin başında trendleri kendine oyuncak etmiş Y2K'dan bahsediyorum. Clueless ya da Mean Girls filmini izleyenler ne demek istediğimi çok iyi biliyor aslında... Biraz Britney Spears bunalımları, ziyadesiyle Paris Hilton skandalları... MTV'nin şahlandığı, sonrasında Gossip Girl ve Sex and The City gibi dizilerle hepimizi bir yerden etkisi altına alan bir moda akımı... Barbi pembeleri, büyük saç tokaları, Crop top'lar, kalp ve kelebek şekilleri, renkli çantalar, minik hırkalar, mini etekler, velur eşofmanlar vb. daha pek çok sayamadığımız parça ile 2022 yılını işgal etmeye geliyorlar haberiniz olsun!


Bikini üstler

Bu kadar Crop top modasından sonra varacağımız son nokta burasıydı değil mi? İç çamaşırı yerine artık başlı başına bir giyim parçası olarak kullanılan sutyenler 2022 yılında başı çeken trend parçalar arasında yerini alıyor. Bikini üstlerin en fazla büyük beden ceketlerle kullanımına şahitlik edeceğiz.



Düşük bel

'Düşük bel yeniden moda' deyince, aklınıza iç çamaşırlarının göründüğü cinsten olanları gelmesin. Göbek dekoltesiyle birlikte kalçalara sağlamca oturan ve kazalara sebebiyet vermeyecek ölçüde düşük bel pantolonların 2022 yılında bol bol giyileceğini haber vereyim.


Parlak renkler

Özellikle sarı ve turuncunun bütün tonları, morlar, pembeler ziyadesiyle öne çıkıyor. Adeta 'bana bakın, ben buradayım' diye haykıran renkler oldukça revaçta... Benim en sevdiğim ise yukarıdaki gibi nötr renklerle canlı renkleri harmanlamak oluyor (:


Pullu payetli parçalar

Işığınızı saklamanızı istemeyen moda trendleri bu sene pullu payetli parçaları öne taşıyor. Metalik renkler, özellikle gümüş tonları kombinleri aydınlatacak!


Ressam beresi

Bu senenin en Parizyen trendlerinden biri ressam bereleri... Bu şapkalar hemen her tür tarz ile kullanılan bir aksesuar olarak yerini alıyor. İlk ve sonbaharda tarzına şıklık katmak isteyenlerin kurtarıcısı olacak.


Oversized ve hacimli parçalar

Bir iki beden büyük gelen ceketler, volanlı kollar ve geniş omuzlar... 2022 yılında biraz daha rahat ve salaş giyinmeyi sevenlerin gözdesi olacak. Aynı şekilde büyük beden mantoların da öne çıktığı bir yıldayız.


Sweat pantolon

Pandeminin hepimize en büyük hediyesi eşofman takımları ile bütünleşmek oldu. Görünen o ki eşofman havası bir süre daha yerini bırakmıyor. Özellikle sweat pantolonlar yine yükselişte ve değişik giyim parçaları kullanılarak ile hepimizin favorisi olmaya aday...


Kalın tabanlı/ platformlu ayakkabılar

2022 senesi kalın tabanların yılı... Özellikle maskulen tarzlı loafer cindi ayakkabılarda dikkat çeken kalın tabanlar şıklıktan ziyade rahatlığı hedef alıyor. Eh rahatlığa öyle alıştık ki ben kendi adıma şikayet etmiyorum (:


Mini etek

Moda dediğiniz şey, döner dolaşır yine eskiyi sever eskiyi zirveye taşır! Trend mi klasik mi? Eminim hepimizin gardırobunda yeniden giyilmek için bekleyen bir minisi var. Eh o zaman 'Vakit değerlendirme vaktidir' der, susarım.



Cut Out

Aklınıza gelebilecek hemen her tür parçadan kesik, delik, yırtmaç görebileceğiz. Bu trend özellikle 2022 yılının ilkbahar-yaz sezonuna damga vuracak eğilimlerden biri olacak, benden söylemesi...



Renkli çantalar

Yıl 2022 ve artık çantalarımızın siyah ve kahve rengi olma zorunluluğu yok bence... Renkli çantalar kıyafetlere tatlı bi dokunuş katarken senenin trendleri özellikle parlak renkli olanları işaret ediyor. Senenin rengi moru ya da  gözdesi sarı ve pembe renkli çantaları gardırobunuza ekleyebilirsiniz. 


Desenli kumaşlar

2022 desenleri parçaların yılı ancak hangi desenlerin? Tasarımcılar desenler konusunda 60'lardan ilham alırken yazının başında bahsettiğim Y2K stilinden de faydalandılar. Geometrik şekillerden kalp ve kelebek desenlerine geniş bir skalada desenlere yer açın!


Zincir kemerler

Biraz da 90'lardan aklımıza kazınan zincir kemer trendinden dem vurayım. Burada gözünüzün önüne Chanel'in meşhur zincir kemerleri rahatlıkla gelebilir. Bir jean ya da örgü elbisenin üzerine zincir kemerinizi takıp 90'lara selam çakabilirsiniz.


'Tanrıça' elbiseleri

Bu senenin banko trendlerinden biri özellikle yazın zevkle uygulanabilecek olanlarından... Şöyle hafif salaş, Yunan tanrıçalarından esinlenilmiş, tek omuzlu ya da derin V yaka upuzun uçuşan elbiseler düşünün... Kayık yakaları da bu trende dahil edebiliriz.

Fotoğraflar: Pinterest


    Beni Instagram'dan takip edin: @gardropkedisi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder