2 Haziran 2012

Unspoken Dergi'de mevzu Madonna!


Unspoken Dergi'nin yeni sayısı Kraliçe Madonna’yı sayfalarına taşıyor. Haziran sayısı moda çekimlerinden, dosya konularına kadar Madonna’yı doyasıya yaşayacağınız bir sayı olmuş. Özellikle Oben Budak'ın Madonna'ya yazdığı mektubu mutlaka okumalısınız! Sanırım bu özel sayının önemini en güzel belirten, derginin Yayın Yönetmeni Uğur Çokiçli... Peki Uğur Çokiçli editör yazısında nelerden bahsetmiş, hemen bakalım:


" “Tanrı kadar ünlü olana dek mutlu olmayacağım!” 

Bu söz, bu ay Unspoken’ın temelini oluşturan devrimci, asi, kazanmaya programlı, tabu bilmez, ölümsüz bir ikona ait; Madonna! 7 Haziran İstanbul konseri kesinleştiğinde, zaten aklımda olan tarihsiz bir projenin tarihi de netleşmiş oldu. Unspoken, Madonna’nın ışığında güneşlenmeliydi! Bazı sayfalar, Hollywood hipnozundan geçti, bazı sayfalar, eski bir otel odasından…  En özeliyse Oben Budak’ın Madonna’ya Unspoken için yazdığı mektup oldu. “Sevgili Madonna” diye başlayan satırlar, 30 yıllık kariyerin belki de en orijinal özeti, arşivlik cümlelerin sahibi! Cebinde sadece birkaç dolarla geldiği New York’ta, bindiği taksinin şoförüne söylediği “Beni her şeyin merkezine götür!” cümlesiyle başlayan bir kariyerden söz ediyorum. Böylesine bir kadın, ülkemiz topraklarına seneler sonra bir kez daha ayak basmışken onu kimsenin yapmasının mümkün olmadığı gibi biz de görmezden gelemezdik haliyle. Bu ay Unspoken, tahtın değişmeyen sahibi Madonna’yı ağırlıyor sayfalarında. En az onun kadar devrimci, en az onun kadar zamansız olma iddiasıyla…"

Unspoken Dergi'nin yeni sayısını okumak için tıklayın!

2 yorum:

  1. O zaman hemen alıp okumalı
    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. @MadamB Unspoken ücretsiz ve online olarak her zaman okunabilen bir dergi. Derginin tüm sayılarına http://www.unspokenmag.org/ adresinden ulaşabilirsiniz...

    YanıtlaSil