29 Şubat 2016

2016 İlkbahar/Yaz Trendleri


2016 ilkbahar/yaz modası farklı bir çok akımdan ilham alırken, geçtiğimiz sezonlarda moda olan bir çok parça da yeniden yorumlanarak karşımıza çıkıyor. Moda trendlerinde 70'ler ve 90'lı yıllar ağırlığını koyuyor. Spor-şık eğilimi, son sürat devam ederken, Viktoryen modası günümüz trendleri ile yeniden yorumlanıyor. Jean, süet ve deri yaz sezonunda yerini sağlamlaştırırken, yaz mevsiminin vazgeçilmezi bohem stil yine zirveye oynuyor! İşte karşınızda, 2016 ilkbahar yaz moda trendleri...


90'lar

Biraz Grunge biraz Punk... Jean üzerine Jean, kısa ceketler, Crop toplar, postallar ve 90'lı yıllara ait önemli detaylar 2016 ilkbahar-yaz sezonunda yine bol bol tercih ediliyor.


Anvelop

Anvelop elbiselerin dışında anvelop eteklerin en çok görüleceği sezonlardan birini yaşayacağız. İster kısa olsun ister midi, anvelop detay bu sezon etekleri süsleyecek.


Bohem stil

Yaz mevsiminin olmazsa olmazı Bohem stil, muhteşem dönüşünü sürdürüyor ve 2016 yılının en iddialı moda trendlerinden biri olmayı sürdürüyor.


Crop pantolon

Bu sezon bilekleri gösteren pantolon modellerinin ayrı bir yeri var. Kısa paçalar özellikle beyaz renkli pantolonlarda dikkat çekiyor.


Asimetri

Asimetrik kesimler neredeyse tüm parçalarda kendine yer buluyor. Fütüristik tasarımlarda asimetrik detayların daha sık kullandığını söylemek lazım. 


Dantel

Sezonlardır zirveden inmeyen trend, dantel 2016 yılında daha iddialı biçimlerde karşımıza çıkıyor. Renkli danteller, giysilerde kullanılan dantel detaylar, hatta dantel çoraplar sezonun dikkat çeken trendleri arasında yerini alıyor. 


Denizci teması

Belki de yaz mevsimini en güzel yansıtan tema o... Denizcilerden ilham alınan Breton çizgili parçalar, lacivert ve kırmızı renkler ve askeri giyimden ilham alınmış parçalar öne çıkıyor.


Deri

"Yazın deri giyilir mi, giyilmez mi" tartışmaları artık anlamsız kalıyor zira, deri artık yaz sezonlarında en çok görülen trendlerden biri oldu. 2016 bahar-yaz sezonunda özellikle toprak tonları ve hardal rengi deri parçalar dikkat çekiyor.


Dik yaka

Viktoryen parçaların istilası söz konusuyken, dik yakalı bluzlarda dem vurmamak olmaz. Genellikle fırfır detayı ile dikkat çeken dik yakalı parçalar romantik modelleriyle sezonun en şık parçalarından...


Düğme

Düğme, yeni sezonda ihtiyaç dışında görsellik amaçlı bol bol kullanılacak. Büyük ve dikkat çekici düğmeler, askeri stilde kıyafetleri de süsleyecek.


Fermuar

Tıpkı düğme gibi, fermuar da kıyafetler üzerinde dikkat çekici bir ayrıntı olarak yerini alıyor. Özellikle cep ve paçalarda kullanılan fermuarlar öne çıkıyor.


Fırfır

Fırfır, 2016 bahar/yaz sezonunda hem podyumlarda hem de sokak modasında kendine ziyadesiyle yer buldu. Fırfır detayının en çok kullanıldığı parça olarak etekleri gösterebiliriz.


Fiyonk

Feminen ve romantik bir detay olan fiyonk, devasa boyutlarıyla kıyafetleri işgal edecek! Bilhassa, fiyonk detayı bulunduran bluz ve gömlekler öne çıkıyor.


Yeni tasarm gömlekler

Gömlek, maskulen giyim tarzının yükselişiyle uzun süredir altın çağını yaşıyor. Boyfriend gömlekler 2016 bahar sezonunda biraz şekil değiştiriyor ve ilginç tasarımlarla yeniden karşımıza çıkıyor. 

 

İç giyim parçaları

Sütyen tarzında parçalar, iç giyim ürünü olmaktan ziyade günlük kombinlerde kendine yer bulan bir parça haline geliyor.  Bu iddialı trend daha çok bohem ve spor şık kombinlerde dikkat çekiyor.

 

 Jean

Jean'in modası pek tabii geçmiyor. Yine yeniden yorumlanan Jean parçalarda işlemeler, yırtıklar, püsküller ve fırfır gibi ayrıntılar sezonun Jean trendleri arasında yer alıyor. 


 Kontrast dikiş

Koyu renk kumaşların üzerine açık renk iplikle yapılan dikiş izleri yeni sezonda bol bol görülecek. Özellikle koyu renkli jean ve jean kumaşlarda daha fazla bu detaya rastlayacağız.


Kuşak

Uzakdoğu esintisi detaylarda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Obi kemerleri andıran kuşaklar, elbiselerle bol bol kullanılacak. 


Maxi elbiseler

Bohem stilin vazgeçilmezi, yaz sezonunun en romantik parçalarından biri olan Maxi elbiseler de 2016 yazında önemli bir moda trendi olarak karşımıza çıkıyor.


Metalik parçalar

90'lar akımının en mühim etkilerinden biri şüphesiz metalik renkte giyim parçaları... 2016 ilkbahar/yaz sezonunda bu janjanlı trendin yansımaları dikkat çekecek.


Omuz dekoltesi

Omuzlar yaz sezonunda oldukça havadar! Kayık yaka ve Cut out dekolteli üstler/elbiseler sezonun gümbür gümbür gelen trendlerinden sadece biri...



Örgü/ Tığ işi

Bohem eğiliminin en aklılda kalıcı detaylarından biri olan örgü ya da tıp işi parçalar da sezonu istila edecek. Özellikle örgü elbiseler sezonun yıldızlarından...


Yırtmaç

Sezonun en feminen trendlerinden biri yırtmaç... Yeni sezonda yırtmaçlar eteklerin ortasında yer alıyor. Ortadan yırtmaçların yanı sıra yandan yırtmaçlar da sık sık görülecek.


Pelerin

Pelerin kış sezonundan bahar sezonuna sirayet ediyor. Özellikle retro desenli pelerinler sokakları şenlendireceğe benzer.


Pile

Zarif pileler yeniden çok gözde... Etek ve elbiseleri süsleyen pile detayı, asimetrik kesimlerde de dikkat çekiyor.


Püskül

Fırfır moda olur da püskül geri kalır mı? Püsküllü paçalara ek olarak püsküllerle hareket katılmış etekler 2016 ilkbahar/yaz sezonunun önemli parçalarından biri...

 

Safari

Yaz mevsimi deyince akla gelen safari tarzı yeniden zirveye oynuyor. Bu sezon daha çok askeri ve bohem stille yorumlanmış kombinlerin öne çıkması dikkat çekiyor.


Şifon üstler
 
Şifon bluz ve gömlekler 2016 bahar/yaz sezonunun en dikkat çekici parçalarından... Şifon üstlerde uzun kol boyları da öne çıkan bir ayrıntı...


Spor şıklık

Eşofmanın yıldızlaştığı bir sezon daha bizleri bekliyor! Spor ayakkabı ile tamamlanan şık takımlar, hem rahat hem de trendleri takip etmeyi sevenlerin gözdesi olacak.


Süet

Süet, geçen yaz sezonunda olduğu gibi bu sezonda çok önemli bir trend. Süet etek ve ceketler yeni sezonun demirbaş parçaları arasında yer alıyor. 


Desenli takımlar

Göz alıcı desenlerin ve baskın renklerin kullanıldığı takım elbiseler maskulen-feminen tavrın bir arada kullanıldığı trendler arasında başı çekiyor. 


Transparan

Podyumlarda en dikkat çeken trendlerden biri de transparan parçalardı. Transparan detaylı elbise ve üstler sezonun sık kullanılan parçalarından olacak.


Derin V yaka

70'li yılların en güzide trendlerinden biri olan derin V yakalar, bluz ve elbiselerde bol bol kullanılacak.


Yeni Viktoryen

Viktoryen tarz, biraz abartısı biraz romantikliği ile 2016 ilkbahar/yaz sezonunu sarıp sarmalayacağa benzer... İşlemeler, karpuz kollar, dik yakalar, şifon ve dantel, pastel tonlar bu tarzın en dikkat çeken detayları arasında geliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder