1 Nisan 2023

Prenses Diana neden sürekli aynı Sweatshirt'ü giyerdi?


90'lı yıllarda, Prenses Diana'nın spor salonundan çıkarken giydiği ünlü 'Fly Virgin Atlantic' sweatshirt'ü hemen hemen herkesin bildiği bir görüntü... Bu sweatshirt, iş adamı Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Grup tarafından Prenses'e hediye edilmiştir. 1997'deki trajik kazadan sadece birkaç ay önce, Diana bu ikonik sweatshirt'ü, yakın arkadaşı ve kişisel antrenörü Jenni Rivett'e hediye etmiştir. Ancak, sweatshirt ile anlatmak istediğim bunlarla sınırlı değil...


Lady Diana, paparazzilerden oldukça rahatsızdı ve (bu konuda haklıydı) sürekli olarak spor salonundan çıkarken fotoğraf çekilmek istemiyordu. Bu durumu engellemek için kendi bir taktik geliştirdi ve spor salonuna her gittiğinde Virgin Atlantic sweatshirt'ünü giymeye başladı.

Bu durumu Jenni Rivett şu şekilde anlatmıştır: "Birkaç ay öncesinde bana birkaç tişört bıraktığını söyledi. 'Virgin Atlantic' tişörtü de bunlar arasındaydı. Bu sweatshirt, düzenli olarak spor salonunda giydiği en çok şey oldu. Lady Diana, spor salonuna giderken giydiği şeylerin değil, dünyada çok daha önemli konuların olduğunu söylüyordu. Medyanın ilgisini durdurmak için sürekli olarak Virgin sweatshirt'ünü giymeye karar verdi."


Lady Diana, gazetecilerin yeni fotoğraflar çekmesini engellemek için zekice bir taktik geliştirdi ve aynı sweatshirt'ü tekrar tekrar giydi. Lakin, bu kıyafetin ikonik bir görünüme dönüşeceğini tahmin etmemişti.


Jenni Rivett, 2019 yılında sweatshirt'ü satışa çıkardı. Amerika merkezli RR Auction Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada 47 bin Euro'ya satıldı. Sweatshirt'ün hiç yıkanmadığı da belirtilmiştir. Virgin Atlantic sweatshirt'ün üzerindeki figür, 1930'lu ve 1940'lı yıllarda Peru'lu ressam Alberto Vargas tarafından çizilmiştir.

Fotoğraflar: Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder