9 Mayıs 2023

Armut Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?


Türk kadınıyız malum, çoğumuz armut vücut tipindeyiz... Belimiz ince lakin kalça ve basenlerimiz vücudumuzun üst kısmına göre daha kalın. Yok mu çaresi? Hep dediğim gibi, asıl moda giyinmeyi bilmektir, kendine yakışanı bulmak ve belirgin bir tarza sahip olmaktır. Hal böyleyken, modadan faydalanalım ve hangi kıyafetlerle armut vücut tipine uygun seçimler yapmış oluruz hemen göz atalım.


Vücudunuzun üst kısmı daha dar olduğundan burayı ön plana çıkartabilecek parçalar seçebilirsiniz. Yani yaka oyunlarına başvurun: V yaka bluzlar, vatkalı modeller, kayık ya da asimetrik dediğimiz yakaları tercih edebilirsiniz. Kolye, küpe veya şapka gibi aksesuarlarla odağı omuz kısmına çekebilirsiniz.


Dar etek ve pantolonlardan uzak durmak gerekir. Bunların yerine boru paça pantolonları, a kesim elbise ve etekleri seçebilirsiniz. Yine vücuda çok yapışmayan İspanyol paça pantolonlar da dikkati paçaya çekerek basenleri saklayacaktır. Dar paçadan mutlaka uzak durmak gerekir. 


Alt giyim parçalarında desenden uzak durmalı... Desenli parçaları üst bedende kullanırsanız daha formlu ve ince gözükürsünüz. Yine vücudun alt tarafında koyu renkleri seçmek avantajlı olacaktır. Açık tonları üst kısımda kullanın.


Dış giyimde kalçanın aşağısında biten modelleri tercih edin. Ceket giyecekseniz kalçanızın aşağı kısmında biten bir model olması doğru olur. Uzun kimono, manto, hırka ve trençkotlardan faydalanabilirsiniz. Ayak bileklerine kadar uzun parçalarla daha uzun ve ince görünebilirsiniz.


Aksesuar olarak kemeri tercih edebilirsiniz. Dikkati en ince yerinize çekmek daha ince görünmenize neden olacaktır. Mantolar ve trençkotlarda da kuşaklı modelleri tercih edebilirsiniz.


Peplum bluzları, ceketleri tercih edin. Hem kalçayı hem de göbeği kamufle eder, bunu yaparken kum saati gibi orantılı görünmenize de vesile olur.


Anvelop model elbiseleri tercih edin. Hep V yakadır hem de bele oturduğu için daha ince gözükürsünüz ve bu da kum saati formunu sağlar. Basenler kamufle olur.


Fotoğraflar: Pinterest




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder