22 Mayıs 2023

Vücut tipine göre etek seçimi

 

Biz hanımlar arasında en çok tercih edilen giyim parçalarından biri eteklerdir. Fakat, vücut tipine uygun bir etek bulmak bazen zor olabilir. Farklı stiller ve uzunluklar arasından seçim yapmak karışık bir iş haline gelebilir. Bu yazıda, vücut tipinize uygun etekleri bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları ve püf noktalardan dem vurmak istiyorum. Haydi başlayalım... Konumuz: Vücut tipine göre etek seçimi


İlk olarak, vücut şeklinizi bilmelisiniz. Genellikle beş farklı vücut tipi vardır: armut, elma, kum saati, dikdörtgen ve ters üçgen. Her vücut tipinin kendine özgü özellikleri vardır ve belirli etek stilleri her vücut tipini farklı şekilde uygun hale getirir.


Armut vücut tipi

Eğer armut şekilli bir vücudunuz varsa, kalçalarınız ve baldırlarınız omuzlarınızdan daha geniş olabilir. Kalçaları dengelemek ve çekici bir siluet yaratmak için belirgin bir şekilde beli saran ve belirginleştiren A kesimli etekler bu vücut tipi için mükemmeldir. 
Koyu renkler olduğunuzdan daha ince görünmenizi sağlayacaktır.


Kum saati vücut tipi

Eğer kum saati şekilli bir vücudunuz varsa, göğsünüz ve kalçalarınız yaklaşık olarak aynı boyuttadır ve belinizin inceliği dikkat çeker. Vücudunuzu saran kalem etekler bu vücut tipi için mükemmeldir, çünkü kıvrımlarınızı vurgular ve hoş bir siluet yaratır. Aslında bu vücut tipi için pek çok etek modeli idealdir. 


Düz yada dikdörtgen vücut tipi

Eğer dikdörtgen şekilli bir vücudunuz varsa, omuzlarınız, göğsünüz, beliniz ve kalçalarınız yaklaşık olarak aynı boyuttadır. Dikdörtgen şekli vücuda sahipseniz, vücut hatlarınızı daha belirgin hale getirmek için kemerli etekler tercih edebilirsiniz. Belinizi vurgulayan, A veya çan şeklinde etekler sizin için ideal olacaktır. Ayrıca, alt kısmı genişleyen ve hareket özgürlüğü sağlayan modeller tercih edebilirsiniz. Bu sayede, daha kıvrımlı bir siluet elde edebilirsiniz.

Ters üçgen vücut tipi

Eğer ters üçgen şekilli bir vücudunuz varsa, omuzlarınız ve göğsünüz kalçalarınızdan daha geniştir. Belirgin bir şekilde beli saran ve çan etekler yada ters lale modeller bu vücut tipi için mükemmeldir.


Elma vücut tipi

 Bu vücut tipine sahip kadınlar, yüksek bel ve geniş kesimli etekler tercih ederek daha dengeli bir görünüm elde edebilirler. Midi boy pileli etekler de elma vücut tipine sahip kadınlar için ideal bir seçenektir ve bu şekilde daha orantılı bir fiziksel görünüme sahip olabilirler.


Minyon vücut tipiniz varsa...

Minyon vücut yapısına sahipseniz, mini etekler ve yarı daire şeklindeki etekler sizin için idealdir. Mini etekler bacaklarınızı daha uzun ve ince gösterirken, yarı daire etekler daha dolgun bir görünüm elde etmenizi sağlar. Ayrıca, dikine çizgili etekler veya yüksek bel etekler de boyunuzu uzun göstererek proporsiyonu dengeleyebilir.


Bir sonraki adım doğru uzunluğu seçmektir. Etekler, mini boydan maxi uzunluğa kadar birçok farklı boyda olabilir. Seçtiğiniz uzunluk, vücut tipinize ve kişisel stilinize bağlı olacaktır.

📌Mini etekler, uzun ve zayıf bacaklara sahip olanlar için mükemmeldir. Kum saati şekilli bir vücudunuz varsa, mini etekler size yakışabilir.

📌Midi etekler, daha feminen ve romantik bir görünüm isteyenler için mükemmeldir. Dikdörtgen şekilli, elma veya ters üçgen şekilli bir vücudunuz varsa, midi etekler görünümünüze biraz feminenlik katar.

📌Maxi etekler, bohem veya rahat bir görünüm isteyenler için mükemmeldir. Armut şekilli bir vücudunuz varsa, maxi etekler figürünüzü dengeler.


Fotoğraflar: Pinterest

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder