19 Mart 2014

Bol Paçalı Pantolon Nasıl Giyilir?


2014 İlkbahar/Yaz sezonunda önemli bir yer işgal eden bol paçalı pantolonlar, rahat ve feminen havalarıyla favorimiz olacağa benziyor. Ben de mesaj ve mail'lerde hep aynı soruyu görünce bol paçalı pantolonları nasıl giyeceğimize dair bir post yapmak istedim. Kısa boylular giyemez mi, uzunlar nasıl giyer, neyle kombinlenir diye merak ediyorsanız, belki bu post'un size bir yararı olur.


Uzun Boylular

Bol paçalı pantolonlar uzun boylular için güzel bir seçimdir. 
Bu tarz bir pantolonu eforsuzca taşıyabilmelerine ek olarak, bol paçalı pantolonlarla babet, spor ayakkabı ve sandalet gibi topuksuz modelleri rahatlıkla giyebilirler... 
Geniş kalçalarınız varsa, kısa paçalı bol pantolonlardan edinebilir ve dikkatleri ayak bileklerinize çekerek kalçalarınızı kamufle etmiş olursunuz.


Kısa Boylular

Kısa boylular bir kaç kurala dikkat ederlerse bol paça pantolonları rahatlıkla giyebilir hatta boylarını bol paçalı pantolon giyerek daha uzun gösterebilirler. İlk iş tahmin edebileceğiniz gibi, yere değecek kadar uzun paçaları olan bir pantolonla yüksek topuklu ayakkabıları giymek... Burada ayakkabı gözükmeyeceğinden dolgu topuk ya da kalın topuklu ayakkabılardan destek alabilirsiniz. 
İkinci nokta ise, pantolonun yüksek bel olması... Düşük belli bol paça pantolonlar, bacak boyunun olduğundan kısa gözükmesine sebep olur. Pantolonu kısa üstlerle tamamlamak ya da üst parçayı pantolonun içine tıkıştırarak giymek boyunuzun uzun gözükmesine yardımcı olacaktır. 
Son olarak, aynı renkte giyinmeyi de aklınızda bulundurun, hep belirttiğim gibi tek renk giyinmek ince vücut ve uzun boy algısı yaratıyor.


Maskülen Tarz

Erkeksi giyinmeyi seviyorsanız, bol paçalı pantolonları tarzınıza rahatlıkla adapte edebilirsiniz. 
Bunun için bol paçalı pantolonunuzu  bir ceketle tamamlamanız yeterli... 
Yüksek bel bol paça pantolonlarla Boyfriend tarzında bir gömlek giymek de size maskülen şıklık sağlar.


Crop Tops

Bunu yazmazsam ayıp olur zira, 2014'ün en önemli trendlerinden biri kısa üstler... 
Bol paçalı pantolonunuz yüksek belliyse Crop Top parçalarla harika görünecektir. 
Sezonun favorisi olan büstiyerlerle de bu tarz pantolonları giyebilirsiniz


Feminen Parçalarla

Bol paça pantolonların doğasındaki feminenliği vurgulamak isterseniz kısa ceketler, şifon bluzlar, dantel üstlerden faydalanabilirsiniz.
 Görüntünüzü mutlaka feminen takı ve aksesuarlarla taçlandırın.


70'ler Havası

70'lerden gelen bu güzel modeli yine 70'li yıllardan esinlenerek giyebilirsiniz. 
Özellikle volanlı şapkalarla bol paça pantolonların uyumu harikadır. 
Bu arada desenli bol paça pantolonları da deneyebilirsiniz.

Daha fazla ilham için derlediğim görsellere göz atmayı unutmayın ;)



Fotoğraflar: Stockholm StreetStyle, Pinterets, Harpers Bazaar

4 yorum:

  1. BEN COK BEĞENİYORUM BOL PAÇAYI TAKILIP DÜŞMELERİM HARİÇ TABİKİ _______

    YanıtlaSil
  2. Bu ayakkabının tamamen kapanmasi bir beni mi rahatsız ediyor topuk kapansin tabi de bütün ayagin kapanmasi ayak yokmuş görüntüsü olusturuyor bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hande İspanyol paça, Flare modellerde fil ayağı denilen görüntü oluşuyor. Ama daha bol paçalarda rahatsız etmiyor beni. Beni rahatsız etmiyor, bir de bacak boyunu uzattığı için de seviyor olabilirim (:

      Sil