5 Mart 2014

Paris Moda Haftasi 2014 Sonbahar Kıs Sokak Modası

 Nasiba Adilova (Fotoğraf: Collage Vintage)

İşte geldik moda haftalarının son kısmına... 2014-2015 Sonbahar/Kış koleksiyonlarının sunulduğu Paris Moda Haftası'na katılan modaseverler yine sokakları birbirinden güzel kıyafetlerle şenlendirdiler. Paris sokaklarında salınan editörler, bloggerlar ve diğer modaseverler moda haftaları bünyesinde son kez sokak modası görüntüleri verirken, önümüzdeki kışın tüyolarını da bir kenara not alıp şimdiden stilimize katalım derim. Hazırsanız, karşınızda Paris Moda Haftası sokak modası!

Miroslava Duma

Paris sokaklarına genel olarak monokromatik görünümlerin damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Nötr renklerin dikkat çektiği bu trendde özellikle baştan ayağa beyaz giyinmenin biraz daha öne çıktığını belirtmek lazım... Kısaca "kış beyazı" yine trend...


Monokrom derken, kelimenin diğer anlamını da kastettiğimi, yani siyah ve beyaz renklerin bir arada kullanılmasının da trend olduğuna dikkat çekmek isterim. Paris sokaklarında ayakkabılarda siyah ve beyaz rengin sık tercih edildiği görülüyor. Buna ek olarak siyah beyaz desenli giyim parçaları ya da siyah ve beyaz parçaların birlikte kullanılması da dikkat çeken Paris Moda Haftası sokak modası trendleri arasında yer alıyor.

Olivia Palermo

Kısa ceketlerin sadece bu sezon değil, önümüzdeki kış sezonunda da popüler olacağını söylemek gerek. Bunun yanı sıra dizin üzerine çıkan çorap çizmeler Paris'te sık sık görüldü.


Şapkalar Paris'te görülen önemli bir aksesuardı. Çoğunlukla Fedora ya da Floppy şeklinde şapkalar kullanıldı. Aksesuar anlamında boyna takılan kürklü atkıları da es geçilmemesi gereken önemli bir detay olarak belirtmek gerekiyor.

Christine Centenera

Uzun mantolar Paris sokak modasının öne çıkan eğilimlerinden biri... 
Kimi zaman bileklere kadar uzanmış mantolar dikkat çeken parçalar arasında yer aldı.


Aksesuar olarak altın rengi takıların yine bol bol tercih ettiği görüldü.
Sokak modasında görülen Statement çantalar da farklı tasarımlarıyla dikkat çekti.

Sözü sokak modası fotoğraflarına bırakmak gerek...



5 yorum:

  1. trendleri sadece burdan takip ediyorum artık, hızınıza hayranım :) benim de dikiş üzerine bir bloğum var belki bir gün benim bloğumda burda yer alır ;) sevgiler..
    http://birdikbinbak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Birdik Binbak Çok teşekkürler takip için... Sevgiler...

      Sil
  2. miroslava duma harika anna dello russo görmedim benim atarlı çılgın kadınımı birde türkiyenin iki cool kadınlarından birisi senin deyiminle milli gururlarımızdan biri ezgi içelde fark yaratmış her zamanki gibi ,yalnız ben ezgi içelin altındaki gözlüklü bayan kim tanıyamadım tam takım olmuş ama görüntüsü hoş gözüküyor ece sükanda yokk paris fashion week de______

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Tatlım ben bu post'u ilk günleri yaptım ve fazla görsel bulamamıştım. Eklicem Annacığımı ve Ece Sükan'ı ;) Ezgi İçel'e bayılıyorum ben de ama o gözlüklü hanımı tanımıyorum maalesef...

      Sil
  3. her bir aksesuar şahane. Bu güzel post için teşekkürler

    YanıtlaSil