26 Mart 2014

Oxford Ayakkabı Nasıl Giyilir?

Alexa Chung

Sevgili takipçilerimden biri, Oxford ayakkabıları giymek konusundan benden fikir istedi. Ben de blog'da bir post hazırlayıp bu konuda fikir sahibi olmak isteyenler için naçizane bir kaç öneriyi bir araya getirmek istedim. Malumunuz maskülen giyim gündemimizde, hal böyle olunca maskülen ayakkabılar da sezonda bir hayli yer işgal ediyor. Oxford ve Brogue ayakkabılar maskülen tavırlarının yanı sıra şıklıklarıyla da sevdiğimiz ayakkabı modellerinden... Bu şık ve tarz ayakkabıları giymek için bir kaç stil önerisi karşınızda!


1- Bacak boyunuzun kısa olduğunu düşünüyorsanız ya da Oxford'larla bacak boyunuzun kısa gözükmesinden endişe ediyorsanız; bej, pudra ve Camel renklerde ya da ten renginize yakın tonlarda bir Oxford ayakkabı seçebilirsiniz. Ek olarak Taylor Swift, Oxford ayakkabıları çok sık tercih ediyor ve gayet de güzel kombinliyor. Kendisini bu konuda izlemenizi şiddetle öneriyorum.


2- Mini eteklerle Oxford ayakkabının uyumu bir harika! Zaten kolejli havası olan bu ayakkabı mini etekle birleşince, kolay yoldan Preppy (Kolejli) şıklığını elde etmek zor değil. Yine bacak boyu uzun olmayanlar için, ten rengi çorap ve ten rengine yakın Oxford ayakkabı ya da siyah çorap-siyah Oxford ayakkabı şeklinde bir eşleştirmenin daha şık ve estetik olacağı kanaatindeyim.


3- Feminen elbiselerle Oxford ayakkabılarınızı da giyebilirsiniz. Desenli elbiselerle, özellikle çiçekli elbiselerle harika göründüğünü düşünüyorum. Midi boyda elbiselerle de oldukça şık görünüyor, ancak boyu kısa olanlar için bu kombinasyonu önermiyorum.


4- Skinny pantolonlarla Oxford uyumu gerçekten çok şık, üstelik uygulaması kolay bir kombinasyon olduğundan çoğumuzun da favorisi... Ancak, Oxford ayakkabı ile pantolon giydiğinizde paçaları kıvırmayı unutmayın. Kıvrılmış paça ile Oxford ayakkabı öne çıkıyor ve daha şık duruyor. Oxford giydiğinizde birazcık ayak bileği göstermenizin bir sakıncası yok (:


5- Konu pantolondan açılmışken, Oxford ayakkabıların Boyfriend Jean'lerle de güzel bir uyum yakaladığını söylemek gerekiyor. İki maskülen parça birbirini harika bir şekilde tamamlıyor.


6- Renk uyumlarından hoşlanıyorsanız, fotoğraftaki gibi ceketiniz ile aynı renkte bir Oxford ile eforsuz şıklık yakalayabilirsiniz. Bu görselde de kıvrılmış paçanın Oxford ile harika uyumuna tanık oluyoruz...


7- Oxford ayakkabınızı şortlarınızla da giyebilirsiniz. İster kot olsun, ister kumaş her iki parçayı da Oxford'larla gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz. Bu kullanım kısa boylular için de ideal...


8- Biraz Parizyen şıklığı için kısa paçalı pantolonuzu Oxford ayakkabı ve trençkotunuzla tamamlayabilirsiniz. Böyle bir kombinasyona şapka da eklerseniz, şıklığınıza şıklık kattınız demektir.

 
9- Oxford'lar sezonun favorilerinden bomber, nam-ı diğer kolej ceketleriyle de çok yakışıyor. Biraz feminenlik için, bu kombinasyonu bir etekle hareketlendirebilirsiniz.


10- Oxford ayakkabınızı sezonun eğilimlerinden olan soket veya dizüstü çoraplarla tamamlayabilirsiniz. Mini etek ve elbiselerle yakalayabileceğini bu stil ile kolejli şıklığını yansıtabilirsiniz.

8 yorum:

  1. süper yazı,süper fikirler,teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @molamodam Beğenmene çok sevindim, ben teşekkür ederim takip için... Sevgiler...

      Sil
  2. Sık kullanan biri olarak söyleyebilirim ki, şık ve rahat kombinlerin tamamlayıcıları bu ayakkabılar. Topuklu ayakkabı giyemeyen bünyeme de ilaç gibi geliyorlar. Blogun her zamanki gibi harika :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Esra Katılıyorum sana, gerçekten çok şıklar ve çoğu kıyafetle yakışıyorlar. Hem rahat hem şık! Bence klasik bir model, giymem için trend olsun demem... Çoook teşekkür ederim güzel yorum için... Sevgiler!

      Sil
  3. çokk severek giyiyorum
    önerilere teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mavianne Okuduğunuz için ben teşekkür ederim! Sevgiler...

      Sil
  4. Peki kısa pantolonla kullanacagim deri oxford ayakkabimin içine nasil bir çorap giymeliyim? Yada çorap giymeli miyim?

    YanıtlaSil
  5. Peki parlak bordo timsah derili oxford ayakkabıyı nasl kombinleyebilir? Yani kot pantolon siyah kot etek olur mu? Yada kadife kahve yada siyah tayt mı?kombinlemesi biraz zor aldım giyemedim daha :/

    YanıtlaSil