19 Kasım 2014

Kışın şort nasıl giyilir?

Miroslava Duma
 
 "Kışın şort giymek mi?" dediğinizi duyar gibiyim. Evet, ilk başta kış ve şort kelimelerini aynı cümlede kullanmak sizlere ters gelebilir ancak şortları kış mevsimine adapte ederek giymek hiç de zor değil! Üstelik kışa uygun kumaşlardan yapılmış şortlar da hemen her sezon mağazalarda yerini alıyor. O halde, neden bu parçayı sadece yaza endeksleyelim ki? İşte, karşınızda kış mevsiminde şort giymenin yolları!

 
1- Opak çoraplarla giyin. Şortlarınızı kalın opak çoraplarla giyerek onları kolay ve zahmetsiz bir şekilde kışa adapte edebilirsiniz. Özellikle kot şortlarınızı bu yolla dört mevsim rahatlıkla giyebilirsiniz. Çok soğuk olmayan günlerde ince çoraplar da kurtarıcınız olabilir. Koyu renk çoraplar, kışın şortlarla giymek için en idealidir, ancak biraz daha cesur bir seçim yapmak istiyorsanız desenli çoraplardan da faydalanabilirsiniz. Şortlarınıza opak çorapların yanı sıra dizüstü çizmelerle de eşlik edebilirsiniz.


2- Tüvit şortlardan edinin. Tüvit kumaş hem sıcak tutuyor hem de çok şık görünüyor. Tüvit şortlar da özellikle ofis şıklığınız için harika bir seçim olabilir. Ofis için tüvit ceket-şort takımlardan edinebilirsiniz.
 
Miranda Kerr
 
3- Deri şort giyin. Deri artık yaz-kış giyilebilen bir trend oldu çıktı. Bu yüzden kışın da deri şortlarınızı değerlendirebilirsiniz. Siyah deri şortları, siyah renkte ince ya da opak çoraplarla tamamlayabilirsiniz.


4- Blazer ile giyin. Şortların verdiği spor havayı kırmak için Blazer şıklığından faydalanabilirsiniz. Özellikle boyu uzun ceketler ile şortlar harika görünüyor.  Blazer içine gömlek yada şifon bluzlardan giyerek daha feminen bir görüntü yakalayabilirsiniz. Yine opak çoraplarla giyeceğiniz şortunuzu topuklu ayakkabı ya da botlarla tamamlayabilirsiniz.
 
 
5- Kot şortu yazlık diye kaldırmayın. Çünkü kot şortu sonbahar ve kış mevsimine adapte edebilirsiniz. Bunun için opak çorap dışında uzun manto ve trençkotlardan faydalanabilirsiniz.


6- Fazla risk almamak için siyah+siyah kuralından şaşmayın. Unutmayın tek renk giyinmek (özellikle siyah) kusurları kamufle eder, daha ince ve derli toplu bir silüet elde etmenizi sağlar. Bu sebeple; siyah şort, siyah çorap ve siyah ayakkabı kuralını her daim rahatlıkla uygulayabileceğinizi bilin.
 
 
 

Fotoğraflar: Pinterest ve Tumblr

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM
 

3 yorum:

  1. opak çorapla kışın şort giymek bence mutluluk işi ______

    YanıtlaSil
  2. şort ve opak çorap
    tuttum..
    ama benim işyerim kaldırma, giyenlere sonsuz şıklık diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Çok da rahat oluyor kış aylarında şort ama ben daha çok üst ile kombinlemek konusunda sıkıntı yaşıyorum. :/

    YanıtlaSil