14 Kasım 2014

Vücut Tipine Göre Manto Seçimi

 
Olivia Palermo

Kış mevsimi gelince giyim kuşam meseleleri biraz daha fazla önem kazanır, zira artık kıyafetleri dış giyim parçaları ile kombinlemek söz konusudur. Kışın soğuk havasından korunmak ne kadar önemliyse, kendimize daha doğrusu vücut tipimize uygun bir manto veya kaban seçebilmek de o kadar da mühim bir meseledir. Hal böyleyken, bugün vücudun şekl-i şemaatine göre manto modeli seçmek için işinize yarayacağını düşündüğüm bir kaç tüyoyu sizlerle paylaşmak istedim. İşte vücut tipine göre manto ve kaban seçimi için ip uçları...


Kum Saati Vücut Tipi

Kum saati formunda bir vücut tipine sahipseniz, belden oturtmalı modeller kadınsı figürünüzün altını çizer. Vücudunuzun en ince yeri olan belinizi ortaya çıkartmanın bir mahsuru yoktur. Bilakis kalın giyindiğinizde bile bu tip mantolarla feminen bir şıklık yakalayabilirsiniz. Eğer oturtmalı bir manto tercih etmeyecekseniz, sert hatlı maskulen modeller yerine, koza şeklindeki zarif mantolardan edinebilirsiniz.

 
Miroslava Duma

Büyük göğüslüler

Büyük göğüsleriniz varsa manto seçiminde düğmeli modeller yerine önden fermuarlı olanları seçmeniz daha doğru olur. Zira, düğmeli mantolarda göğüsleriniz olduğundan daha da  büyük gözükebilir. Yaka kısmında kürk, işleme ve parlak düğme gibi göz alıcı detayları bulunan mantolar da tam size göredir.  Kaban ve mantoların yaka kısmındaki süsler dikkatleri göğüs bölgenizden uzak tutar.


Kısa Boylular

Minyon ve kısa boylular, bacak boyunu daha uzun göstermek için kısa manto ve kabanlardan yana tercihlerini kullanabilirler. En fazla dizin üzerinde biten manto boyları tercih edilebilir. Geniş ve Oversized modeller boyunuzu daha kısa göstereceğinden üzerinize oturan, ince yapılı modeller daha uygun olacaktır. Oturtmalı mantolarda parlak renkleri de deneyebilirsiniz.


Büyük Beden Giyenler

Omuzların oturduğu ancak A kesim devam eden mantolar hem şık hem de rahat bir seçenek olarak düşünülebilir. A kesimli mantolar, fazlalıkları kamufle eder ve hemen her kombinle yakışır. Büyük beden giyenlerin puf kabanlardan uzak durması, bunun yerine hafif oturtmalı kruvaze modellerden yana seçim yapması daha doğru olur. Pelerin ve panço modelleri de gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz.


Erkeksi vücut tipleri

Kıvrımsızlıktan yakınlar da kum saati illüzyonu yaratacak modellerden edinebilirler. Kemeri olan mantolar ve trençkotlar erkeksi vücut tipleri için idealdir. Aynı zamanda peplum tarzda modeller de sizin için idealdir. Büyük yakalı mantoları deneyebilirsiniz.


Armut vücut tipi

Şal yakalı manto ve kabanlar daha orantılı gözükmenizi sağlayacaktır. Anvelop manto modellerini de deneyebilirsiniz. Üst kısmı açık renk, alt kısmı koyu renk olan iki renkli kontrast mantolar da tercih edilebilir. Fermuarlı nötr renk tonlu modelleri de deneyebilirsiniz.


Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

2 yorum:

  1. ya sen nasıl bilgili bir hatunsun maşallahh post harika ellerine sağlık________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Estağfirullah (: Beğenmene çok sevindim, senin de okuyan gözlerine sağlık.

      Sil