12 Temmuz 2023

Cottagecore akımı nedir? Nasıl uygulanır?


 Pandemi ile yükselen akımlardan biri şüphesiz Cottagecore'du. 2023 yazıyla birlikte bu akımın yeniden yükselişe geçişine tanıklık ediyoruz. İlhamı kırsal kesimden, bahçelerden, ormanlık alanlardan, bitkilerden ve doğayla iç içe olmanın güzelliğinden alan cottagecore akımı bu yılın popüler estetik akımları arasına giriyor.


Wikipedia'ya göre Cottagecore akımı böyle tanımlanıyor:

 Cottagecore, idealize edilmiş bir kırsal yaşamı seven genç yetişkinler tarafından popüler hale getirilen bir internet estetiğidir. Başlangıçta kırsal bir Avrupa yaşamına dayanan akım, 2010'lu yıllarda gelişti ve ilk olarak 2018'de Tumblr'da kır evi olarak adlandırıldı.


Cottagecore akımı, kırsal yaşamı moda dünyasının estetik anlayışıyla birleştirerek öne çıkarıyor. Bu akımda çiçekli, kareli, pötikare desenleri, fırfırlar ve uçuş uçuş kumaşların yanı sıra dantelli ya da güpürlü beyaz elbiseler sade bir şıklık anlayışını yeniden tanımlıyor.  Kombinlerinizde özellikle pastel tonları kullanın. Cottagecore moda akımının temelini sade ve eforsuz stiller oluşturmakta...


Kuşgözü kumaşlar, işlemeli bluzlar, yumuşak hırkalar, romantik saç kurdeleleri, hasır şapkalar, rafya çantalar, vintage esintili romantik elbiseler bu akıma dahil olanların en çok kullandığı parçalar arasında geliyor.


Fotoğraflar: Pinterest
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder