22 Mayıs 2013

Great Gatsby Modası


Great Gatsby, klasikleşmiş bir roman... 1974'de film haline getirilen roman, yeniden film olarak çekildi ve geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Carey Mulligan ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı film, 1920'lerin modasını günümüze taşıyor. Filmdeki çoğu kostüm Miuccia Prada tarafından tasarlandı. Tüm bu detayları düşündüğümüzde Muhteşem Gatsby için moda ve edebiyatın sinemayla buluşması demek yanlış olmaz.

Great Gatsby filmi, elbiseden aksesuara 1920'lerin eğilimlerini günümüz modasına taşıyor. Uzun süredir retro akımlardan etkilenen trendleri takip edenler için şaşırtıcı bir durum değil bu. Peki, bu güzide film geçmişten günümüze hangi trendleri getiriyor, hemen detaylara göz atalım.

 Carey Mulligan

Saç bandı (Headbands)

İnci, tüy ve kristallerle süslenmiş saç bantları genellikle çiçek ya da yaprak motiflerinde tokalarıyla dikkat çekiyor. Taşlı bantların dışında kumaş saç bantları da öne çıkıyor.

Carey Mulligan
Isla Fisher
 Elizabeth Debicki

Büyük (Statement) Takılar

Parlak taşlarla ya da incilerle süslenmiş kalın bileklikler, büyük kolye, yüzük ve küpeler Great Gatsby filminde çok kullanılan aksesuarlardandı. Filmdeki göz alıcı mücevherler ve takılar Tiffany & Co. tarafından tasarlandı.

Carey Mulligan

1920'lerin elbiseleri

Dönemin öne çıkan ve Flapper Dress olarak adlandırılan elbiseleri  Great Gatsby eğilimimin olmazsa olmazlarından... Püsküllü elbiseler, derin v yakaları ve sırt dekolteleriyle dikkat çekiyor. Şifon kumaşların sık sık kullanıldığı elbiseler, boncuk ve taş işlemeleriyle göz alıyor.


Kısa saç

Kısa ve kakül kesilmiş saçlar saç tokaları ve saç bantları ile süslenirken, diğer yandan saçlarda retro dalgalar dikkat çekiyor. Özellikle Finger Waves denilen dalgalar, Great Gatsby havası estirecek.

Filmden esinlenilen moda trendleri özetle şöyle:

Püsküllü elbiseler, bluzlar, aksesuarlar ve takılar
İncili saç aksesuarları ve takılar
Saç bantları ve taçlar
Şapkalar, özellikle Cloche şapkalar
Büyük ve gösterişli takılar
Parlak taşlar, boncuk ve inci
İşlemeli elbise ve aksesuarlar
Şifon
Kürk
Kısa saç
Retro saç dalgaları
İnce pililer
Tüyler

1 yorum:

  1. bayılırım 1920'ler modasına !!!
    bugün bu filmi izlicem bakalım filmide beğenicemmi ?
    blogumada beklerim :)

    YanıtlaSil