10 Mayıs 2013

Trendden klasiğe: Ten (Nude) Rengi Ayakkabı


Bazı moda trendleri vardır, yükselişe geçerler ve bir süre sonra klasik ya da zamansız diye adlandırdığımız giyim parçalarına dönüşürler. İşte, ten rengi ayakkabıların geldiği bu noktadan sonra klasikleştiğini söylemek yanlış olmaz. 2011 yılından beri sık gördüğümüz bu trendin müsebbibi, pudra tonlarının o yıl moda olmasından ziyade, Kate Middleton'un giymekten "asla" vazgeçmediği nude rengi LK Bennett ayakkabıları olabilir. Lakin, 2011 yılında yine Kate Middleton'un düğününe katılan davetlilerin de (bakınız) pudra rengi ayakkabı çılgınlığına katkıda bulundukları su götürmez bir gerçek...

 
 Kate Middleton'un vazgeçemediği LK Bennett Sledge 2 Nude Ayakkabı

Her halükarda, ten rengi ayakkabının Kate Middleton'la özdeşleştiğini ve Düşes'in bu rengi popüler hale getirdiğini görüyoruz. Ne kadar eleştirilse de, Kate Middleton tüm dünyanın takip ettiği bir stil ikonu. Bu sebepten "trendsetter" olması gayet normal. Yine maziye baktığımda, Düşes'in meşhur LK Bennett'leriyle görüntülenmesi ilk kez 2011 Haziran ayında olmuş. 

Collage Vintage

Artık trendden ziyade klasik olduğundan, ten rengi bir ayakkabının her kadının dolabında olması iyi olur diye düşünüyorum. Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama, ten renginize uygun bir ayakkabı bulduğunuzda bacaktaki görüntü kesilmeyeceğinden, bacak boyunuz olduğundan daha uzun görünür. Piyasada bu kadar ten rengi ayakkabı bolluğu varken, ten renginize uygun bir renk tonu bulacağınıza eminim. Bu renk ayakkabının bir avantajı da hemen hemen her tür kıyafetle inanılmaz bir uyum sağlaması... İster kot pantolonla giyin ister kalem etekle, her şekilde şık ve zarif bir görüntü veriyor. 

Her şeyden öte, o artık zamansız ve "must have" mertebesinde bir parça.

 Atlantic Pasific
 Blake Lively
Camille Over the Rainbow
 Miranda Kerr
 Miroslava Duma
Sincerely Jules
Victoria Beckham
 Fotoğraf: Pinterest
 Fotoğraf: Tumblr

3 yorum:

  1. Herkesin dolabında olması gereken bir renk-kombin yapmak için can kurtarıcı adeta :)
    http://dafinyapragi.blogspot.com/
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. evet katılıyorum "must have" !!!! Klasik rugan ten bir ayakkabı artık mutlak aynı zamanda her tarza da çok iyi adapte oluyor. Buarada Blake Lively'ninkine de bayıldım farklı.

    http://worldinthewindow.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Ona benzer ayakkabım var geçen yaz Zara'dan almıştım :) çok memnunum.
    Ama kapalı ve önü sivri olanlardan da istiyorum :)
    Bana da beklerim
    http://dafinyapragi.blogspot.com/

    YanıtlaSil