26 Temmuz 2023

Old Money stili nedir? Nasıl uygulanır?

 
Brunch'a Chanel marka küpelerini takıp, Hermes el çantası kullanıyor. Akdeniz'de güneşlenerek geçirilen hafta sonları, Monako'da şampanya içmeye gidilen yaz geceleri ve İsviçre Alpleri'nde yamaçlarda geçirilen kış tatilleri yaşıyor. Muhtemelen aileden kalan bir işin başında ya da nesilden nesile korunarak gelmiş bir servetin sahibi... İşte Old Money yani eski para denilen bu stile sahip birisinin çizdiği tablo buna benziyor. 


E peki sessiz lüks akımı ile Old Money stili arasındaki fark nedir? Old Money adından da anlaşılacağı gibi eskiden gelen para ile alakalı... Lüks ve kült giyim parçalarına sahip ve bunları stiline doğal bir şekilde eklemiş birinin tarzı olabilir. Yıllansa da ederinden bir şey kaybetmeyecek markaların demirbaş tasarımlarını bu stile sahip kişilerin dolaplarında görürüz. Bu arada sessiz lüks ile ilgili daha önce yazdığım yazıyı okumak için tıklayın.


Old Money stil anlayışı yazının başında kurguladığım gibi lüks bir yaşamdan ilham alıyor aslında... Lüks bir hayatın getirdiği etkinliklere, örneğin polo ve golf maçları, tekne gezileri, kayak tatilleri ve at binmek gibi aktivitelere dayanıyor. 


Eski para moda akımının renkleri genellikle, siyah, beyaz, gri, lacivert, bordo ve krem gibi klasik renklerden oluşur. Bu akım, genellikle pastel renklerden de yararlanır.


-Old Money stili sade, şık, fazla dekolteden uzak parçaları kapsar.

-Kıyafetlerin çoğunda büyük logo tercih edilmez ama monogram kullanımı yaygındır.

-Lüks hayatlara sahip insanların, kendilerine göre bir stil anlayışı vardır. Bundan dolayı sezonluk trend parçalar yerine zamansız klasik parçalara yatırım yapılır. Bu sebepten sürdürülebilir moda anlayışına da çok yakın bir tarzdır.

Fotoğraf: @clairerose

Tenis kıyafetleri, blazer ceketler, polo yaka bluz ve tişörtler, Oxford ayakkabılar, binici çizmeleri, keten gömlekler, kaşmir hırka ve kazaklar, takım elbiseler, iyi kesimli ve kaliteli kumaştan pantolonlar bu stilin olmazsa olmaz giyim parçaları arasında yer alıyor.

Fotoğraflar: Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder