27 Haziran 2023

Sessiz lüks akımı nedir? Nasıl uygulanır?

 Moda ile ilgili okumalar yapmayı ve araştırmayı seviyorsanız son zamanlarda "Sessiz lüks" kavramı dikkatinizi çekmiş olabilir. Peki, 2023 yılı ile birlikte yükselişe geçen sessiz lüks akımı nedir? Ve neden bu kadar popüler oldu? Dilerseniz bu soruların cevaplarına hızlıca bakalım. İşte karşınızda sessiz lüks modası ve merak edilen detayları...


Sessiz lüks, nam-ı diğer Quiet Luxury akımını gösterişli ve abartılı olmayan lâkin yüksek kaliteli ve pahalı malzemelerden yapılmış giyim parçalarını tercih eden bir moda anlayışı olarak tanımlayabilirim. Bu akımda özellikle lüks markaların klasikleşmiş ürünleri kullanılıyor ama bu parçalarda asla marka logosu veya markayı belirtecek bir işaret bulunmuyor.


Sessiz lüks modasının hızlı modaya bir tepki olarak doğduğunu söylemek mümkün... Ama bu akımın bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri kostüm seçimleri ile çok beğenilen Succession adlı dizi...  Dizi, iş hayatını konu ediyor ve haliyle izleyenlere de  ofis stili hakkında epey ilham veriyor.


Bu akımda en önemli detaylardan biri seçilen kumaş tipidir. Kıyafette her daim kaliteli dokular seçilir. Bunlar ipek, brokar, tüvit, keten ve deri gibi uzun ömürlü ve kaliteli görünen materyaller olabilir. Bunun yanında ince detaylar en öne çıkar: Yüksek işçilik, kusursuz kesimler ve usta terzilik...


Sessiz lüks akımında seçilen renklerin de önemli bir yeri var. Bu akımda nötr renklerin baş tacı edildiğini söylemek zor değil. Beyaz, ekru, bej, kahve ve konyak tonları, pastel renkler, siyah ve griler akımda öne çıkan renk tonları arasında yer alıyor. Ayrıca minimal parçalar bu akımın demirbaşlarını oluşturuyor. Klasik beyaz bir gömlek, üzerinize tam oturan yüksek belli bir kumaş pantolon, lacivert bir blazer, düz kesim tek renk bir maxi elbise ya da breton bluz gibi minimal parçaları örnek gösterebilirim.


Bu akımı başarı ile yıllardır uygulayan bir kaç ismi ise burada anmadan geçmek olmaz. Eğer sessiz lüks akımı konusunda ilham almak isterseniz, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham, Jennifer Aniston, Rosie Huntington-Whiteley ve Olsen İkizleri'ni takip edebilirsiniz.


Fotoğraflar: Pinterest

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder