12 Eylül 2014

Denemeniz Gereken 7 Jean Pantolon


Jean parçaların zirvede olduğu bir dönemden geçiyoruz. Jean pantolonların, kombin kolaylıkları ve rahatlıkları sebebiyle en çok giyilen Jean parça olmasına artık şaşırmamak gerekiyor. İster kıvrımlı olun, ister çok zayıf, Jean pantolonların şık ve tarz duruşlarından her zaman faydalanabilirsiniz. Sokak modasının öne çıkardığı 7 Jean pantolon modeline yakından bakmaya ne dersiniz? İçlerinden en az bir kaç tanesi sizin de üzerinizde harika duracak! İşte, mutlaka denemeniz gereken 7 Jean pantolon…


1- Boyfriend Jean

Boyfriend Jean pantolon, erkeklerden ödünç alınmış gibi duran görünümüyle modaseverlerin ve stil ikonlarının gözdesi bir parça. Topuklu ayakkabıyla seksi bir görünüm vermesi, Converse gibi ayakkabılarla Casual şıklık sağlaması Boyfriend Jean’leri ayrı bir yere koymamıza sebep oluyor. Çok zayıf hanımların bu pantolonu giymekten kaçınmasına gerek yok zira, modelin fazla bol olmayan kesimlerini deneyebilirler.


2- Siyah Jean

Siyah Jean pantolon için söylenecek çok söz var. Bence siyah bir Jean'i tuvale benzetebilirsiniz, öne çıkartmak istediğiniz parçalar için (ayakkabı, gömlek, ceket vb.) harika bir zemin sağlar. Üstelik siyah Jean ile hata yapma olasılığınız düşüktür. Zayıf göstermesinden ve silüeti düzgün göstermesinden bahsetmeye gerek bile yok!


3- İspanyol Paça (Flare) Jean

İspanyol paça Jean'lerle hatlarınız düzgün görünür, bacaklarınız daha uzun durur, dengeli ve şık bir görünüm yakalarsınız. Çok zayıfların ya da kıvrımlı olanların da rahatlıkla giyebileceği zamansız bir klasik olarak gardırobunuzda yerini alabilir. Uzun görünmek için paçalarınız mutlaka uzun olsun ve ayakkabılarınızı gizlesin...


4- Yüksek Bel Jean

Eğer beliniz inceyse ve düz bir karnınız varsa, bu tarz bir Jean'i mutlaka denemelisiniz. Bacakları olduğundan uzun gösteren bu model de vücudu daha orantılı ve düzgün gösteriyor.

 

5- Yırtık Jean Pantolon

Her bedene göre bir yırtık Jean bulunabilir ve herkes kendine bu Jean'leri yakıştırabilir. Ancak bir kaç tüyoya hayır demezsiniz değil mi? Eğer bacaklarınız kalınsa, sadece iki dizinizde ortalama büyüklükte yırtıklar yer alsın. Uzun ince bacaklarda büyük ve geniş yırtıklar kullanılabilir. Eğer minyonsanız, ufak yırtıkları bulunan Jean'leri tercih edin.


6- Skinny Jean

Pratikliği ve rahatlığı ile vazgeçilmez Jean modelleri arasında Skinny Jean... Bacak boyunu belirginleştirdiği için kısa bacaklıysanız uzak durmanızda fayda var. Uzun boylular bu modeli en güzel taşıyanlardan. Çizme, bot, stiletto ya da babet... Hemen her tür ayakkabıyla yakışıyor.


7- Yamalı/ Desenli Jean'ler

Zımbalı, taşlarla süslü, armalı Jean'ler de güzel bir seçenek. Bu tarz bir Jean ile farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bacak boyunuz kısaysa, dikkat çekecek desenlerden kaçınmanızda fayda var...

*Bu yazı 14 Ağustos 2014 tarihinde Pembe Şeker Moda Blogu'nda yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder