2 Eylül 2014

Trend: Pötikare ve Grid

 Olivia Palermo

Başlıktan da tahmin edebileceğiniz gibi, bugün kareli desenlerden ve bu desenlere olan eğilimden dem vurmak istiyorum. 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda geometrik şekillerin çoğunlukla kareli desenlerden yana kullanılması, yeni sezonda iki farklı kareli desen trendinin öne çıkmasına sebep oldu. Bunlardan ilki; yılların eskimeyen, çoğumuzun "piknik örtüsü" (Gingham) olarak tanımladığı pötikare... 1930'lu yılların sonunda popüler olan pötikare desen, 1950'li yıllarda altın çağını yaşamış. Efsane oyuncu Brigitte Bardot, o yıllarda pötikare patlaması yaşanmasına neden olmuş.


Bunun sebebi, Brigitte Bardot'un nikahında gelinlik yerine pembe-beyaz renklerde pötikare desenli bir elbise seçmesi... Brigitte Bardot'un nikahının ardından patlama yaşayan bu desen her ne kadar zamansız klasik olarak tanımlansa da, periyodik zamanlarda bir moda trendi olarak anıldı. Yaklaşık 2-3 yıldır, hemen hemen her giyim parçasının pötikareli bir versiyonunu görür olduk. 

 Giovanna Battaglia

 Olivia Palermo

Taylor Swift

Kareli eğiliminin diğer tarafında ise "Grid" deseni var. Kareli desenin biraz daha modernize edilmiş yorumu olarak tanımlanabilecek bu desen, ızgara görüntüsüyle dikkat çekiyor. Aslında pötikare kadar eski ve tartan desenin farklı bir yorumu olarak da ele alınabilir. Önümüzdeki yıl bu iki desenin hem ayrı ayrı hem de birlikte kullanılması söz konusu olabilir. Ya da farklı büyüklükte/renkte kareli desenler birlikte kombinlenebilir. Seçenek çok. Peki sizin favoriniz hangi kareli desen?


Fotoğraflar: Atlantic Pasific, Vivaluxury, OliviaPalermo.com, Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder