28 Kasım 2014

Trend: Camel Renk


2010 yılından beri kıyafetlerde ağırlığını daha da hissettiren Camel renk, 2015 kış sezonunda da en çok tercih edilen renklerden biri olmaya devam ediyor. Nam-ı diğer "devetüyü" olarak bilinen bu enfes renk tahmin edebileceğiniz gibi adını devetüyünden (Camel Hair) yapılmış kumaştan almış. Bir deveden, devetüyü elde etmek oldukça meşakkatli olduğundan, bu kumaş lüks tüketim ürünlerinde tercih edilmiş. Sonrasında bu "zengin kumaşı"nın rengi, öncelikle dış giyim parçaları olmak üzere hemen hemen her tür kıyafette kullanılmış. 


"Devetüyü" olmasından mıdır bilinmez, lakin Camel renkli parçalar kişiye gerçekten zengin bir hava vermekte. Camel rengindeki parçalar daha kaliteli ve şık görünüyor. Kendine özgü bir şahsiyeti olan bu renk tonu, bir çok renk ve desenle de büyük uyum gösteriyor. Beyaz ve siyahla çok yakışan bu renk, leopar desenle yıldızlaşıyor; kobalt mavi ve kırmızı gibi tonlarla bambaşka bir havaya bürünüyor. Bu aralar sokak modasında Camel üzerine yine Camel renk giyilerek baştan ayağa bu asil renk tercih ediliyor. Camel mantolar modaseverlerin omuzlarında peyda olurken, Camel renk kazak, etek ve aksesuarlar kış stiline farklı bir dokunuş katıyor.

 Cara Delevingne

 Giovanna Battaglia

 Alexa Chung


Fotoğraflar: Pinterest ve Stockholm StreetStyle

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


4 yorum:

  1. uyum rengi bence harika_______

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle daha kaliteli bir hava katan bir renk ben de katılıyorum....Ben de sık sık kullanıyorum

    YanıtlaSil
  3. blogunun temasını düzeltip beyaz fonlu basic bir şey yaparsan çok daha iyi olacağını düşünüyorum. bu tema fazlasıyla amatör.

    YanıtlaSil
  4. Camel rengi kış mevsimine çok yakışan bir renk olduğunu düşünüyorum.
    Özellikle kırmızı ve siyah ile yapılan kombinlere çok yakışıyor :)

    YanıtlaSil