25 Kasım 2014

Kışın maxi etek ve elbiseler nasıl giyilir?


Bohem stiline hayran olabilirsiniz ya da yazın severek giydiğiniz maxi stilini kışa taşımak isteyebilirsiniz. Maxi etek ve elbiseleri kışın giyme fikri biraz zor gelse de, bir kaç dokunuşla soğuk havalarda da maxi boy etek ve elbiseleri değerlendirmeniz mümkün olabilir. Bunun için, bu yazıda sizlerle paylaşacağım 4 adıma göz atabilir ve maxi şıklığını kış mevsimine taşıyabilirsiniz.


 
Maxi stili kışa taşıyın

Kat kat giyinin. Layering yani kat kat giyinme tarzını maxi elbise ve eteklerle deneyin. Maxi elbise ya da eteğinizin üzerine önce bir tişört daha sonra kazak ya da hırka giyin. Kıyafetinizi manto ya da ceketlerle tamamlayın. Özellikle sezonun favorisi Maxi mantolar, uzun boydaki etek ve elbiseler için iyi bir seçim olabilir. Deri ve kot ceket, balıkçı yaka kazak ve kürk yelekler maxi stilinizi tamamlamanız için ideal parçalardandır. Kıyafetinizi aksesuarlarla zenginleştirmeyi de unutmayın: Şapka, bere, eldiven, atkı ve şalları mutlaka kullanın.


Bacaklarınızı sıcak tutun

Etek ve elbiseniz maxi boy da olsa kışın soğuk havasından korunmak için mutlaka çorap ve tayt gibi parçalardan faydalanın. Çok soğuk havalarda çorap yerine kalın taytlardan faydalanabilirsiniz. Etek ya da elbisenizin boyu uzun olduğundan dilediğiniz kalınlıkta çorap ve tayt giyebilirsiniz. Çok üşüyorsanız tozluklardan da faydalanabilirsiniz.


Ayakkabı seçiminiz önemli

Çok soğuk havalarda ayağınıza ne giydiğiniz çok daha önemli. Bu yüzden maxi eteklerinizle çizme ve bot gibi parçaları giymek için tereddüt etmeyin. Çizme ve botlarınız topuksuz da olabilir zira, maxi parçalarla topuksuz çizme ve botların uyumu da şahanedir. Kar ve buzun olmadığı günlerde yüksek topuklu çizme, bot ve ayakkabılarınızı maxi eteklerinizle birlikte giyebilirsiniz.


Pratik düşünün

Maxi etekleri kışın giymenin dezavantajı olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Çamurlu yerler ya da karla kaplı bir zeminde maxi boy etek giymek çok da kolay olmayabilir. Bunun için pratik düşünün ve daha çok, kapalı mekanlarda bulunacağınız günlerde maxi etek ve elbiselerinizi giymeyi tercih edin.

 Miranda Kerr

 Olivia Palermo

Jessica Alba


Fotoğraflar: Pinterest ve Tumblr

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

2 yorum:

  1. görseller müthiş ama ben giyip taşıyabileceğimiz anletmiyorum______

    YanıtlaSil
  2. merhabalarr,

    size sormak istediğim bişey var. diz üstü sivri burun çorap çizme nereden bulabilirim ??

    yardım rica ediyorum

    YanıtlaSil