26 Eylül 2014

Milano Moda Haftası 2015 Bahar/Yaz Sokak Modası

 
 Ece Sükan

Geldik moda haftalarının üçüncü ayağına... Milano sokaklarının en az New York kadar renkli ve ilginç tasarımlara ev sahipliği yaptığını belirtmek gerek. Yine de Milano'nun feminen parçaların daha ağır bastığı bir sokak modasına tanıklık ettiğini söyleyebilirim. Milano Moda Haftası'na bakarak, önümüzdeki 2015 yaz sezonunda deri parçaların popüler olduğunu söylemek zor değil. Deri elbiseler, etekler ve pantolonlar yükselişte. Fermuar detayları dikkat çekiyor, grafik desenler ise yine koca bir sezonu işgal edecek gibi görünüyor.


Giovanna Battaglia

Milano'nun Sicilyalı Dolce&Gabbana'nın etkisinde kaldığının da altını çizerim. Dantel parçalar, transparan kıyafetler, ihtişamlı desenler ile Sicilya rüzgarları esen Milano'da çiçek desenlerinin zarafeti de öne çıkıyor. Hemen her boy pantolon popüler ancak Culottes yani etek pantolonların burada da önemli bir yeri var. Püskül, Milano'da da baş tacı. Barbie pembesinin yanı sıra mavi ve mavinin tonları önümüzdeki yaz sezonuna damgasını vuracağa benzer. Puantiye, Pinstripes, Grid, ekose ve pek tabii çizgili desenler yine en çok görülen detaylardan... Spor ayakkabı ve spor-şık eğilimler Milano'da da baskın. Milano sokaklarından gözüme çarpan görselleri derleyerek post'a bir son veriyorum. Paris Moda Haftası'nda görüşmek üzere!

 Christine Centenera

  Blonde Salad

 Christine Centenera

 Ece Sükan


Fotoğraflar: Vogue, Harper's Bazaar, Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM
 

5 yorum:

  1. kaz ayağı desenli kesik üstlü takımın benzerini ben de daha yeni diktim, moda haftasında da onun benzerini görmek beni gerçekten çok mutlu etti :)

    http://birdikbinbak.blogspot.com.tr/2014/09/crop-top-pencil-skirt.html

    YanıtlaSil
  2. Pembe şeker sitesi neden aktif değil

    YanıtlaSil
  3. görsellerin birbirinden harika bu konuda eline kimse su dökemez seninn_______

    YanıtlaSil