7 Haziran 2023

Lady Diana ile trend olmuş takılar

Lady Diana, zamansız stili ile pek çok konuda trend belirleyici bir kişilik... 

Moda konusunda bizlere hâlâ ilham olan Diana'nın takı trendleri konusunda da çok takip edilen biri olduğunu biliyor muydunuz? Haydi gelin bu yazıda Prenses Diana'da görülen ve ardından trend olan bir kaç akıma göz atalım...

İnci kolye

Lady Diana'nın gerek günlük tarzında gerekse de davetlerde tercih ettiği takılardan inci kolyeler epey dikkat çekici... Kısa, uzun ve pek tabi mücevherlerin eşlik ettiği inci kolyeler Diana'nın tarzı ile bütünleşen takılardan biri olmuş.

Sırt kolyesi

Yine incilerden gidelim ve Diana'nın bir film galasında sırtı açık elbisesine yaptığı dokunuşu hatırlayalım. Uzun ince kolyesini ters takmış ve açık sırtından aşağı sarkmasını sağlamıştı. Bu dekolte ve onu süsleyen inci kolyenin şanı aldı yürüdü ve bugün bile hala pek çok ünlü ismin kullandığı bir aksesuara dönüştü.

Pinky yüzük

İngiliz erkeklerin serçe parmağına taktığı ve üzerinde mühür bulunan yüzükler, bulundukları aileyi temsil eder ya da meslekleriyle ilgili ipucu verirdi. Lady Diana ise ufak yüzükleri serçe parmağına takmaya başlayarak bambaşka bir moda trendi yarattı.

Harf kolye

Harf ve isim kolyelerin Sex and the City karakteri Carrie'den sonra yaygınlaştığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Zira Lady Diana, Carrie'den çok seneler önce isminin ilk harfini boynuna takmış ve ardından harf ve isim kolyeleri takılmaya başlanmıştı.


Peki siz Diana'nın öncü olduğu bu bu takı trendlerinden hangisini seviyorsunuz ya da stilinize kattıklarınız var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder