5 Haziran 2023

Vücut tipine göre siyah elbise seçimi


 Moda dünyasının en klasik ve vazgeçilmez parçalarından biri olan küçük siyah elbise, bir gardıropta kesinlikle olması gereken sihirli bir parçadır. 
Gece davetlerinde, iş toplantılarında veya günlük hayatta kullanabileceğiniz birçok farklı modeli bulunuyor. Peki bu kadar model arasında vücut tipinize uygun olanı nasıl bulacaksınız? İşte karşınızda vücut tipine göre siyah elbise seçimi için ipuçları!


Kalçanız vücudunuzun en geniş yeri ise armut vücut şekline sahipsiniz. Yukarıdaki gibi V yaka kruvaze modeller ve üst kısmı detaylı elbiseler size çok yakışacaktır. Ek olarak, A kesim etekler de sizin için uygundur. Truvakar kollar da dikkati bel bölgesine çeker. Vücudunuzun üst kısmını hareketlendirmek için kolyelerden faydalanabilirsiniz. Unutmayın, amacımız proporsiyonu dengelemek ve dikkatleri üst kısma çekmek...


Eğer göğüs kısmınız ve kalça genişliğiniz ile birbirine yakın genişlikteyse dikdörtgen vücut tipine sahipsiniz demektir. Burada yapacağımız şey kıvrımlı bir görüntü sağlamaya çalışmaktır. Bunun için yukarıdaki gibi belinizi bir kemerle belirginleştirebilirsiniz. Peplum ya da anvelop modellere sahip elbiselere bakabilirsiniz. Etek kısmında volanlı modeller size uygun olacaktır.



Vücudunuzun üst kısmı genişse, göğüsleriniz büyükse ve kalçanız üst kısmınıza göre daha dar ise elma tipi vücut tipindesiniz demektir. V yakalı elbiseler proporsiyonunuzu dengeleyerek üst kısmınızı daha uzun görünmesini sağlar. Vücudunuzun alt kısmını hareketlendirecek ve üst tarafı ise tam tersi sakin kılacak elbiseler size uygun olacaktır. Kalın kemerlerden ve üst kısmı vücuda tam oturan modellerden uzak durmanızı salık veririm.


Beliniz ziyadesiyle ince, göğüs ve kalçanız yakın ölçülerde ise kum saati vücut tipine sahipsiniz. Ve elbise seçiminde en avantajlı ölçülerin size ait olduğunu söylemek lazım. Belinizi her daim ön plana çıkartacak modellerden edinebilirsiniz. Kıvrımları azaltmak isterseniz kemersiz düz modeller size göredir. Asimetrik modelli elbiseleri de deneyebilirsiniz.


Fotoğraflar: Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder