25 Aralık 2014

İkonik ayakkabı: Valentino Rockstud


Bazı giyim parçaları ilk çıktıklarında çok moda olur, herkeste görülür ve beğenilir. Fakat, bu popülerlik sezonlar boyunca devam ederse, o parçanın klasikleşme yoluna girdiğini söylemek yanlış olmaz. Bu tanıma en güzel uyan parçalardan biri: Valentino Rockstud ayakkabılar… 2010 yılının sonbaharında Valentino tarafından modaseverlere sunulan bu ayakkabı, günümüzde halen trend olarak anılıyor.


Valentino Rockstud ayakkabı, 2010 yılında yükselmeye başlayan Rocker tarzının bir yansıması… “Valentino kırmızısı” ile aklımıza kazınmış ve feminen tasarımlarıyla hepimizi büyülemiş markanın bu tarz bir tasarım sunması başta şaşırtıcı gelse de, Rockstud ayakkabıların güzelliğine dayanamayan modaseverler bu ayakkabıyı günümüze kadar bir trend olarak taşımayı başardı.

Atlantic-Pasific

Rockstud, “Slingback” diye tabir edilen, arkası açık modeli, t-bantları, sivri burnu ve zımbalarıyla bir görenin bir daha asla unutamayacağı bir ayakkabı… Valentino Rockstud, sadece Stiletto modeli ile değil, babetleri, düz ve kısa topuklu modelleri ile de koleksiyonlarda yerini aldı. Fakat hiç bir modeli arkası açık “Slingback” kadar tutulmadı.

Olivia Palermo

Valentino Rockstud ayakkabının en büyük hayranları arasında Hollywood’un yıldız isimleri, ünlü stil ikonları ve moda bloggerları başı çekiyor. Rockstud ayakkabıların ünlü hayranları deyince, Olivia Palermo, Alexa Chung, Giovanna Battaglia, Emma Stone, Anna Dello Russo gibi isimler ilk akla gelenlerden… Ayakkabının modeline göre değişen fiyatları 695 dolar ila 3545 dolar arasında… Bu açıdan bakıldığında çoğu insan için ulaşılabilir bir ayakkabı değil. Ancak benzerlerini, daha doğrusu “esinlenilmiş” modelleri kolaylıkla bulabilmek mümkün…

Anna Dello Russo & Giovanna Battaglia

Meşhur Harrods mağazasının özel bir butik açtığı Valentino Rockstud koleksiyonu, sadece ayakkabıdan oluşmuyor. Bu koleksiyonda en az ayakkabılar kadar zımbalı çanta ve Clutch’larda hemen hemen aynı ilgiyi görüyor. Bakalım Rockstud ayakkabı fenomeni bir klasiğe dönüşecek mi?

*Bu yazı 5.5.2014 tarihinde Pembe Şeker Moda Blogu'nda yayınlanmıştır.

 Fotoğraflar: Pinterest ve Atlantic Pasific


FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

2 yorum:

  1. Bu ayakkabılar bence klasik olur yani bu güzellikler kaybolmamalı ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Navy Soul Aynı fikirdeyim, "fazla" güzeller (:

      Sil